torstai 29. maaliskuuta 2012

merkistä toiseen..

(tulipas tylsä otsikko)

Eilen kävin paikallisessa kameraliikkeessa nimeltä Meka-Kuva. Kävin kysymässä tuosta Tamronin 55-200 millisestä objektiivista, että onko siinä yksilöllinen vika vai eikö se ookkaan sopiva tolle mun kamera rungolleni, kun ottaa niin sumeita kuvia tai siis tarkennuspiste on kuvan alareunassa.
Matkalla kylälle otin vielä pari kuvaa sen kanssa, kun yhdellä monista pelloista oli joutsen jamikäliehanhi parvet.
Aukkoarvo f/5.6
Valotusaika 1/500 sekuntia
Polttoväli 200 mm
kello n. 15:45


Kuten ehkä tuostakin huomaatte, niin tarkennusalue on päin veetä.

Vartin verran tästä asiasta keskusteltuamme ja K:n sitä kokeiltua, päädyimme siihen, että tät Tamronin objektiivia ei ole tehtykään ainakaan D3000 rungolle, vaikka Tamronin objektiivien pitäisi olla Nikonin kameroihin sopivia. Syy sopimattomuuten on se, että D3000 -rungossa on automaattitarkennus, kun taas Tamronin objektiivissa on vain manuaalinen tarkennus. Ongelmaan on kaksi ratkaisu keinoa. Osta kameran ja objektiivin väliin tarkennusmoottori TAI kuten tässä tapauksessa, vaihda objektiivi Nikonin vastaavaan, jossa on valittavissa automaattinen tai manuaalinen tarkennus.

Minullahan oli tuo Tamron ainoastaan viikon. Meka-Kuvan molemmat työntekijät tietävät minut jo melko hyvin, etten ole mikään vieras kasvo ja ovat huomanneet, etten mikään ihmejätkä ole. K kysyi minulta sitten, että:"loukkaannutko ihan hirveästi jos tehdään vaihtokauppa?" m:"no en mää ehkä ihan kamalasti.."
Joten nyt minulla sitten on Nikonin 55-200 millinen objektiivi+vastavalosuoja.

55 millisenä

200 millisenä

55 mm+vastavalosuoja

the box
Kotiin päin tullessa joutsenet olivat edelleen samalla pellolla, joten sain heti oivan tilaisuuden kokeilla uutta objektiivia.
Aukkoarvo f/5.6
Valotusaika 1/1250
Polttoväli 200 mm
kello n. 16:45

Yllä olevassa kuvassa tarkennusalue on kuvan keskivaiheilla eli lintujen kohdalla ja tuo vihreä alue on sitten sumeampi.

Lintujen kuvaamiseen käytännöllisempi linssi olisi 70-300mm, mutta ei minulla ole tarkoitustakaan alkaa kuvaamaan nimenomaan lintuja. Ainakaan vielä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti