maanantai 30. heinäkuuta 2012

'operaatio' äiteen syntymäpäivälahja

Idea tuli Ratula jaksosta jossa oli vieraana Sara La Fountain. Anu ja Sara teki vanhoista kakku vuoista mansikka-amppeleita. Tiesin, että meillä oli autotallissa yks vanha kakku vuoka menossa metallin keräykseen, joten kävin sen sieltä pian pelastamassa (eihän se ollut siellä kun ainakin puoli vuotta). Reilu viikko sitten lauantaina käytiin äiteen kanssa vanhan tavaran liike Illansuussa ja sieltä ostin kaks kakku vuokaa, ei ollut kallista, kun muutaman euron kappale.
R teki porakoneella kakkuvuokien reunoihin neljä reikää, joihin sitten laitetaan narut, jotta saadaan amppelit roikkumaan ja pohjiin muutama reikä, jotta ei kasvit vallan jää uimaan. Alun perin ajatuksena oli istuttaa erilaisia kukkia amppeleihin, joten kävin Agrimarketista vähän kyselemässä, että minkälaisia voisi istuttaa ja millaiseen paikkaan tulisi sitten kyseinen amppeli laittaa, aurinkoon, varjoon vai puolivarjoon. Eilen piti kukat hakea ja istuttaa, mutta ei Agrimarketissa enää oikein ollut hyvän näköisiä kukkia, oli kaikki sellaiset jo myyty. R sitten keksi, että istutetaan yrttejä niihin. Haettiin sitten Smarketista erilaisia yrttejä kuten;
- Timjami
- Herneenverso
- Oregano
Löysin yhdestä kaapista vähän tollasta raidallista kangasta, piti ensin rolleri teipillä kiinnittää, mutta ei teippi pitäny, joten laitoin sitten super liimaa muutamaan kohtaan, niin ainakin pysyy.


Yllä kuva kortista ja niistä yrteistä mitä istutettiin amppeleihin.
Valmiista amppeleista en laita vielä kuvaa, kun nuo yrtit ei oo vielä antanu anteeks, kun ne irrotettiin purkeistaan ja siirrettiin noihin amppeleihin. Myöhemmin sitten..

Nii enkä muuten tiiä minkä takia noi kaks jälkimmäistä kuvaa käänty noin päin vaikka koneella ne on ihan oikein päin..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti