lauantai 23. huhtikuuta 2011

Hyvä lehtikirjotus josta olen täysin samaa mieltä..

Jokilaakso
15
18. vuosikerta
TORSTAI
14.4.2011


Pakina


Eetun ja Aatun kakkakeskustelu


Eetu: On se kumma, ku lumi sullaa niin miks aina meidän koirien kakoista keskustelu alkaa. Nytki sade ne sit maadutti jo lähes pois.
Aatu: Juu, ja joku käy vielä kuvaamas niitä. Käytäs keskusteluu välillä siitäki, et miks lenkil minun tassu osui lasinsiruun tai vaikka siitä, ku sinun tassuun tuli haava, jostaki terävästä pullonkorkist.

Eetu: Pitäskö meidänki kirjottaa mielipidepalstalle. Vaik siitä, miks teiden varsil on niin paljon paperii, purkkei, pulloi ja ruuan jätteitä. Miks ihmiset heittää ne sinne, miks niiden heittäjien taluttajat eivät ota niitä pois.
Aatu: Ja sitä paitsi, niinku jo tuumasit, nähtiinhän se taas, nekin kakat joita ei ole taluttaja pois kadulta ottanu, sade vei, mut nuo ihmisten töhryt jäi.
Eetu: Sinun kakan mamma saa aina olla heittämäs tieltä pellolle, ku pyllistät tielle päin. Toista se on minulla, kun hoidan homman jo valmiiksi ojan pohjalla.
Aatu: No hävettää se kun mamma joutuu mun kakan korjaamaan, mut siel ojas voi joku pistää mun pyllyyn. On muuten niitäki emäntii, jotka jättää jätökset tielle. Mutta on niitäki ihmisii, jotka korjaa roskat ja sit taas niitä, jotka korjaa roskat ja sit taas niitä, jotka heittää kaikki tien varsille.
Eetu: Mut kyl pitää kattoo, ettei ihan ihmisten portin pieleen tee asioitaan.
Aatu: Jos otettas koiravero käyttöön, niin voisivat palkata sillä siivoojia tienvarsille.
Eetu: Joo, ja ne siivois sit kans ihmisten töryt ja koirien isännät maksais verot. Muuten, mamman pitäis ajaa se koiranajokortti, et pysyttäis lenkillä samalla puolella kävelytietä.
Aatu: Joo, me ollaan yli viistoist kilosii... Muuten Eetu, laittaisit jo tuon toisen korvan alas...

Poikien ajatuksia tulkitsi, mamma Kaija Huida

Tuo oli siis viime torstain lehdestä tuo juttu kokonaisuudessaan. Tuli taas ne ainaiset ajatukset mieleen, että jos kerran koiranpaskat häritsee ihmisiä, niin miksei hevosenpaska? Hevosethan eivät mene edes ojanpientareelle vaan laskevat tavaransa suoraa esim. pyörätielle eikä niistä ole tullut koskaan juttua, että ne pitäisi kerätä. Ja sitten se, että loppuen lopuksi kaikki eläimet jotka vaan ulos pääsevät/elävät ulkona, niin tietenkin tekevät tarpeensa sinne, niin pitääkö meidän kohta kerätä pupun papanat ja hirven ja peurankin ulosteet muovipussiin joka ei maadu?
Oma mielipiteeni asiaan on se, että jätetään me ihmiset se roskaaminen pois, hankitaan autoihin roskispussit tai pidetään sen aikaa esim. jäätelöpaperi tai kaljatölkit ja pullot autossa sen aikaa, että päästään paikalle jossa on roskis ja laitetaan ne sinne. Näin ollen eläimet voivat rauhassa mennä ojaan tai ojanpientareelle asioilleen ilman pelkoa siitä, että tuleeko tassuihin tai peppuun haava. Ja jos sitä nyt on kakattu tielle, niin ei nosteta siitä hirveetä meteliä, siitä ei tule montaa askelta ylimääräistä tai jää pois, jos kierrät tai astut yli pienen kakkakasan, seuraavan sateen jälkeen se kuitenkin on jo häipynyt siitä ja sitäpaitsi se on vain hyväksi luonnolle.








toki ymmärrän, että talvella ja kaupungissa nuo kakat ovat "ruman näköisiä", eli siellä on ihan hyvä kerätä ne ja kannatan että sitäkin varten hommataan sitten maantuvat muovipussit kuten bioska


Vinkki: jos tiedät, että lenkkisi varrella voi olla roskia, niin otappa mukaasi muovipussi ja kumihanskat ja kerää ne roskat pois, saat samalla tehtyä hyödyllisiä kyykkyjä ja treenattua jalkojasi yhä monipuolisemmin sekä tulee myös päivän hyvä teko tehtyä, kun edes yhden roskan otat mukaasi ja viet roskiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti