perjantai 8. huhtikuuta 2011

where do they get these things??

Adam Lambert pusutteli Drag queenien kanssa
Ihan totta, mää en ymmärrä miks tämmösistä tarvii uutisoida? Okei, ei sitä aina halua lukee jostain politiikasta tai maanjäristyksistä ja on sitä saatava lehdet täyteen, mutta kai sitä ny maailmalla muutaki tapahtuu, ku jotain Britney Spears baariin ilman alushousuja vai miten se joskus meni se juttu taikka Adam Lambert pusutteli Drag Queenien kanssa..
Tai sitten nää kun jotku on käyny Disney Landissa tai vaikka polkupyöräilemässä, ni voi että ku on huima uutinen.
Sehän noissa kai on tarkotuksena, että kun uutisoidaan tollasista not so important "maailmaa mullistavista" asioista, että ihmiset rupee puhuun niistä, koska ne on just niin ei-niin-tärkeitä..

Omasta mielestäni tällaiset uutiset on hyödyllisempiä/tärkeämpiä, koska ihan älyttömän moni tupakoi ja koska se alotetaan jo ala-asteella, kohta varmaan jo päiväkodissakin. Mikäs siinä jos haluaa sen ainoon elämänsä käyttää tupakoimiseen, sitten jotkut ihmettelee, kun ei oo rahaa, eikä osaa ajatella, että jos ei tupakois, niin nyt olis sitä rahaa..
Sama juttu alkoholin ja muiden päihteiden kanssa.
Ihmiset ajattelee, että:"jos mää ny kerran tai kaks kokeilen, ni en mää koukkuun jää." mutta kyllä sitä vaan jää koukkuun, vaikkei haluaisikaan myöntää ja sitten niistä on vaikea päästä irti. Tähän väliin kerron, että itsehän en ole ikinä tupakoinut, muuta kuin passiivisena ja alkoholia olen n. 20 kertaa ottanut sen yhden ainoan pullon, joten en henkilökohtaisesti voi mennä näitä vannomaan, mutta koska isäni oli alkoholisti ja tupakoi koko ikänsä (kai joskus 16-17-vuotiaana alottanut), sitä 15-16 vuotta vierestä seuranneena osaan kertoa miltä se tuntuu, kun läheinen pilaa elämänsä täysin ja lopulta kuolee päihteiden takia. 18.5. tulee sitten pidempi päivitys isästäni ja elämästämme alkoholistin lapsina.
Sitten vielä, kun serkkuni aloitti n. 5 vuotta sitten aineiden käytön, niin sellaistakin elämää on tullut vierestä seurattua, mutta koska serkku on serkku, niin en hänestä tänne kirjoita sen pidempää tekstiä kuin että nyt on alkanut vaikuttaa siltä, että aineet ovat jääneet taakse, onneksi.

Harmikseni joudun toteamaan, että vaikka tähän piti kirjoittamani pitkäkin mielipidekirjoitus ihmisten varsinkin nuorten päihteiden käytöstä, niin koska olen koulussa ja äsken oli tauko, kävi niin, että ajatukseni katkesi täysin, joten kirjoitan sitten joskus oikein kunnon merkinnän siitä mitä mieltä olen tästä kaikesta..


2 kommenttia:

  1. Pakko sanoa tuosta riippuvuudesta. Itsehän tupakoin, ja voi luoja...että sekin oli idioottimainen päähänpisto.

    Kirjoitit: Ihmiset ajattelee, että:"jos mää ny kerran tai kaks kokeilen, ni en mää koukkuun jää." mutta kyllä sitä vaan jää koukkuun, vaikkei haluaisikaan myöntää ja sitten niistä on vaikea päästä irti.


    Okei...tupakka on päihde, ja sen verta kirjoitan. (Kaikki omasta kokemuksestani, en voi tietää muiden ajatuksia ko. asiasta, koska riippuvuus on niin henk.koht juttu). Mutta epäilen vahvasti, että suurimmalla osalla ihmisistä on (etenkin) tupakan kanssa suurin riippuvuus, joka on henkinen- ja/tai sosiaalinen riippuvuus. Helposti sitä pistää tupakaksi KOSKA kaveri/työkaveri tms polttaa.

    Ja esim. itse olen kokenut asian niin, että tupakoidessani (joka on edelleen tyhmää), on helpompi tutustua ihmisiin. Helposti siinä röökipaikalla jää jonkun kanssa juttusille, esim...sen jälkeen kuin on pumminut tulta tms.

    Mutta olen silti sun kanssa samaa mieltä, että parempi olla aloittamatta. Koska kukaan ei osaa etukäteen sanoa, kuinka jää koukkuun.

    Tää mun kommentti lähti taas varmaan lapasesta, mutta yritin ainakin jotain omakohtaista sanoa, kun tupakoitsija olen. Tosin, että lopettamispäätös on ja pysyy, kunhan se pistetään täytäntöön.

    -Theonce

    VastaaPoista
  2. Kiitti kommentista ja hyvän kommentin kirjotit. Ja tolla riippuvuudella tarkotin just niitä fyysistä, henkistä ja sosiaalista riippuvuutta, koska moni on sellanen, että ei edes tykkää tupakasta ja ei muuten tupakoi, mutta sitten, kun joku kaveri tai joku muu tupakoi, niin polttaa siinä sitten seurana ja se on "hyvä" tapa tutustua ihmisiin..

    VastaaPoista